Derde Maestro: Patrick Kuis

Patrick Kuis kwam als twintigjarige in ’s-Hertogenbosch wonen, waar hij in 2005 begon met de studie seminarie op het Sint-Janscentrum en in 2012 tot priester werd gewijd. Door te werken bij café de Paternoster en vrijwilligerswerk te doen, leerde hij ’s-Hertogenbosch en de Bosschenaren al snel goed kennen. In de vijf jaar pastoraat is dit alleen maar vermeerderd en ontstond ook een warme band met voetbalclub FC Den Bosch. Voordat de San Salvatorkerk aan de eredienst werd onttrokken, heeft Patrick ook de Orthense Harmonie leren kennen tijdens de jaarlijkse kerstviering in de San Salvatorkerk. Toen viel ons zijn bourgondische, sociale en verbindende aard al op. In 2017 is Patrick teruggetreden als celibatair priester. Samen met Marieke en zoon Sam is hij woonachtig in, zoals hij het noemt, “onze mooie Hertogstad” die echt zijn thuis geworden is. Een stad die hem vreugde brengt in zijn leven. Een bourgondische stad met een dorps karakter, waar men zorg heeft voor elkaar en naar elkaar omziet. In dat laatste probeert Patrick zijn steentje bij te dragen door aandacht te vragen voor de eenzame medemens; bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen als kandidaat voor het CDA. Patrick is nu woorddienstbegeleider en buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. In zijn tienerjaren heeft Patrick achter het drumstel gezeten. Zal dat in zijn voordeel zijn om een heel orkest en koor strak in het tempo te houden? Patrick hoopt dat Onze Lieven Heer hem daarbij gaat helpen!