Vieder Maestro: Karin Rademaker

Karin Rademaker is directeur van het alom bekende Bossche Hotel Central, waar door de familie Rademaker al vier generaties lang de meest bourgondische vorm van gastvrijheid wordt gegarandeerd. Het hotel is de huiskamer van Oeteldonk en residentie van Prins Amadeiro. Karin is dan ook echt liefhebber van Oeteldonkse carnavalsmuziek. Ze is echter ook een jazz fanaat, een passie die ze deelde met haar vader, wijlen Tonny Rademaker. In 1975 begon Hotel Central met het organiseren van Jazz concerten waar grote namen optraden zoals Toots Tielemans en Louis van Dijk. In de jaren negentig werden deze avonden nieuw leven ingeblazen door Karin en haar vader. Elke eerste vrijdag van de maand is er een jazz avond; live jazz & jazzy sounds, waar bekende namen het publiek soms tot extatische hoogte brengen. Haar eigen muziekkunsten gaan niet verder dan één uur pianoles, twee lessen op de hoorn en zingen onder de douche, maar dat maakt de liefde voor muziek er niet minder om. Trots is ze op alle initiatieven en evenementen die ’s-Hertogenbosch met hulp van heel veel vrijwilligers op dit gebied organiseert zoals Jazz in Duketown, het IVC, Opera op de Parade, Muziek op de Binnendieze en harmonie-orkesten die optreden in de stad. Karin is er van overtuigd dat muziek mensen verbindt. Nu gaat zij de verbintenis aan met een heel orkest en koor. Hoe zal ze dat gaan doen? Ze hoopt zelf dat vooral het plezier ook gaat mee tellen voor de jury!