Vijfde Maestro: Mieke van den Akker

Mieke van den Akker-Lathouwers is geboren in de Kerkstraat als kind van twee echte Bossche families en woont al haar hele leven in ’s-Hertogenbosch. Ze heeft dus zuiver Bossche roots. Na haar studie was Mieke docent lichamelijke opvoeding, maar vanaf 2001 is zij makelaar bij Rücker Raaijmakers Makelaardij in ’s-Hertogenbosch. Heel Den Bosch kent haar echter als de voorzitter van Hockeyclub ’s-Hertogenbosch. Dit was zij van 2006 tot 29 mei 2018 en daarvóór was zij vanaf 1997 ook al als bestuurslid actief. In die periode van 21 jaar heeft zij alle grote successen van deze club meegemaakt. 40 nationale en Europese titels, 21 keer de landstitel (19 keer de dames en 2 keer de heren) en 21 keer het Europacup kampioenschap voor clubteams (16 keer de dames en 3 keer de heren). Ze is terecht heel trots op wat ze als voorzitter van de mooiste en beste Hockeyclub van Nederland heeft mee mogen maken en achter heeft mogen laten. Mieke is een gezelschapsmens en een familiemens. Met twee kleinkinderen en twee kleinkinderen in aantocht is ze, op het moment dat ze op de bok staat, een oma van vier kleinkinderen. Als kind heeft ze blokfluitles gehad, maar daar gaf ze niet zo veel om. Mieke houdt wel van muziek om naar te luisteren zoals Motown, evergreens en franse chansons, maar ook Nederlandstalige muziek. Ze is creatief, sociaal en perfectionistisch. We zijn benieuwd wat we daarvan terug gaan zien in haar dirigeerkunsten!