Zesde en laatste Maestro: Jack Mikkers

Jack Mikkers, een geboren Brabander en vanaf 11-10-2017 burgemeester van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Vanaf 1997 heeft hij namens de VVD verschillende politieke functies gehad, waaronder van 2003 tot 2007 burgemeester van Maasdriel, van 2007 tot 2017 burgemeester van Veldhoven en vanaf oktober 2017 dus burgemeester van ’s-Hertogenbosch. De stad die hij zijn “nieuwe liefde” noemt. Gedurende zijn inwerkperiode heeft ’s-Hertogenbosch en ook de Orthense Harmonie hem leren kennen als een open en toegankelijke burgemeester met echte interesse in de mensen en de verenigingen van zijn stad. De burgemeester is trots op iedereen die extra stappen zet voor een ander en daar zal hij ongetwijfeld ook een verbindende factor voor kunnen zijn. Aan muziek heeft burgemeester Mikkers nooit veel gedaan, op het halve jaar blokfluitles in zijn jeugd na dan. Hij houdt wel veel van muziek, met name muziek die gemakkelijk in het gehoor ligt en country. Volgens een geïnterviewde muziekdocent in een artikel van het Brabants dagblad van 17-10-2018 kan Jack Mikkers geen ritme houden. Dat zien wij niet als een probleem, maar als een uitdaging! Een voordeel is weer dat hij in principe elke dag dirigeert, maar nu dan een orkest. We zullen gaan zien en horen hoe hij deze uitdaging de baas wordt!