MAESTRO’S

Wie worden de Maestro’s van editie 2 van Maestro073?

Maestro 01

Maestro 02

Maestro 03

Maestro 04

Maestro 05

Maestro 06

De Maestro’s – editie 2019

We zijn bijzonder trots op onze zes maestro’s. Zij gaan de uitdaging aan om in korte tijd een orkest te leren dirigeren. Wie van hen wint de gouden baton?

Sander van de Gevel 

Met trots presenteren we de eerste van de zes Maestro’s: Sander van de Gevel. Sander is de minister-president van Oeteldonk. Vanaf 1976 is hij woonachtig in ’s-Hertogenbosch en carnaval en Oeteldonk boeiden hem van jongs af aan. In 1981 nam hij deel aan het Oeteldonkse jeugdprotocol en sindsdien is hij gek op het Oeteldonkse spel. Daarnaast is hij altijd actief geweest in de creatieve hoek. Sander noemt ’s-Hertogenbosch een prachtige stad, een oergezellig en bourgondisch durp, de plek waar hij zich thuis voelt. Hij is trots op de vele Bossche vrijwilligers die niet alleen van carnaval een geweldig feest maken, maar ook van andere grote evenementen zoals Jazz in Duketown, Koningsdag en de Boulevard. In het dagelijkse leven is Sander eigenaar van marketing- en communicatiebureau Skerpioen. Sander van de Gevel is een echte entertainer met een goede stem. Hij is onder andere te horen geweest bij de band Check Point Charlie en de Duke City Big band. Ook is hij zanger bij de band Mevrouw van Heck. Zijn hart ligt bij de soul en funk, maar hoe zal hij het er van af gaan brengen als dirigent? Aan zijn muzikaliteit zal het niet liggen, maar gaan zijn handen volgen wat zijn hoofd bedoelt? We gaan het meemaken op 24 maart 2019 tijdens het Maestro 073 concert!

Madeleine van Toorenburg

Madeleine van Toorenburg is sinds 2007 lid van de Tweede Kamer. Zij is vanuit het CDA woordvoerder Veiligheid en Justitie, terrorismebeleid en Asiel. Ook is zij Vice-fractievoorzitter van deze politieke partij. Na haar rechtenstudie heeft zij onder meer werkervaring opgedaan binnen de universitaire wereld, de advocatuur, het gevangeniswezen, de VN en de justitiële jeugdzorg (De Leij in Vught). De liefde voor ‘s-Hertogenbosch is bij Madeleine lang geleden ontstaan. Tijdens het reizen was het een fijne plek voor een gezellige pauze. In 1998 is zij er na haar huwelijk ook echt geland. De Groote Wielen is nu de plek waar ze met haar tienerdochters, man en hondje de rust vindt in haar drukke leven als kamerlid. Madeleine heeft een brede muzieksmaak, maar de plaat van de originele Londense musical Les Miserables is het meest grijs gedraaid. Als jong meisje heeft ze vier jaar pianoles gehad, maar ze is het spelen wat verleerd. De piano in huis wordt af en toe nog wel door haar dochters gebruikt. Volgens de mensen om haar heen is Madeleine een doorzetter, een verbinder, ongeduldig, betrokken en bezorgd. We zijn benieuwd hoe dat tot uiting komt in haar rol als Maestro. Maakt ze kans om te winnen? Madeleine geeft aan er in ieder geval een feestje van te willen gaan maken!

Patrick Kuis

Patrick Kuis kwam als twintigjarige in ’s-Hertogenbosch wonen, waar hij in 2005 begon met de studie seminarie op het Sint-Janscentrum en in 2012 tot priester werd gewijd. Door te werken bij café de Paternoster en vrijwilligerswerk te doen, leerde hij ’s-Hertogenbosch en de Bosschenaren al snel goed kennen. In de vijf jaar pastoraat is dit alleen maar vermeerderd en ontstond ook een warme band met voetbalclub FC Den Bosch. Voordat de San Salvatorkerk aan de eredienst werd onttrokken, heeft Patrick ook de Orthense Harmonie leren kennen tijdens de jaarlijkse kerstviering in de San Salvatorkerk. Toen viel ons zijn bourgondische, sociale en verbindende aard al op. In 2017 is Patrick teruggetreden als celibatair priester. Samen met Marieke en zoon Sam is hij woonachtig in, zoals hij het noemt, “onze mooie Hertogstad” die echt zijn thuis geworden is. Een stad die hem vreugde brengt in zijn leven. Een bourgondische stad met een dorps karakter, waar men zorg heeft voor elkaar en naar elkaar omziet. In dat laatste probeert Patrick zijn steentje bij te dragen door aandacht te vragen voor de eenzame medemens; bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen als kandidaat voor het CDA. Patrick is nu woorddienstbegeleider en buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. In zijn tienerjaren heeft Patrick achter het drumstel gezeten. Zal dat in zijn voordeel zijn om een heel orkest en koor strak in het tempo te houden? Patrick hoopt dat Onze Lieven Heer hem daarbij gaat helpen!

Karin Rademaker

Karin Rademaker is directeur van het alom bekende Bossche Hotel Central, waar door de familie Rademaker al vier generaties lang de meest bourgondische vorm van gastvrijheid wordt gegarandeerd. Het hotel is de huiskamer van Oeteldonk en residentie van Prins Amadeiro. Karin is dan ook echt liefhebber van Oeteldonkse carnavalsmuziek. Ze is echter ook een jazz fanaat, een passie die ze deelde met haar vader, wijlen Tonny Rademaker. In 1975 begon Hotel Central met het organiseren van Jazz concerten waar grote namen optraden zoals Toots Tielemans en Louis van Dijk. In de jaren negentig werden deze avonden nieuw leven ingeblazen door Karin en haar vader. Elke eerste vrijdag van de maand is er een jazz avond; live jazz & jazzy sounds, waar bekende namen het publiek soms tot extatische hoogte brengen. Haar eigen muziekkunsten gaan niet verder dan één uur pianoles, twee lessen op de hoorn en zingen onder de douche, maar dat maakt de liefde voor muziek er niet minder om. Trots is ze op alle initiatieven en evenementen die ’s-Hertogenbosch met hulp van heel veel vrijwilligers op dit gebied organiseert zoals Jazz in Duketown, het IVC, Opera op de Parade, Muziek op de Binnendieze en harmonie-orkesten die optreden in de stad. Karin is er van overtuigd dat muziek mensen verbindt. Nu gaat zij de verbintenis aan met een heel orkest en koor. Hoe zal ze dat gaan doen? Ze hoopt zelf dat vooral het plezier ook gaat mee tellen voor de jury!

Mieke van den Akker-Lathouwers

Mieke van den Akker-Lathouwers is geboren in de Kerkstraat als kind van twee echte Bossche families en woont al haar hele leven in ’s-Hertogenbosch. Ze heeft dus zuiver Bossche roots. Na haar studie was Mieke docent lichamelijke opvoeding, maar vanaf 2001 is zij makelaar bij Rücker Raaijmakers Makelaardij in ’s-Hertogenbosch. Heel Den Bosch kent haar echter als de voorzitter van Hockeyclub ’s-Hertogenbosch. Dit was zij van 2006 tot 29 mei 2018 en daarvóór was zij vanaf 1997 ook al als bestuurslid actief. In die periode van 21 jaar heeft zij alle grote successen van deze club meegemaakt. 40 nationale en Europese titels, 21 keer de landstitel (19 keer de dames en 2 keer de heren) en 21 keer het Europacup kampioenschap voor clubteams (16 keer de dames en 3 keer de heren). Ze is terecht heel trots op wat ze als voorzitter van de mooiste en beste Hockeyclub van Nederland heeft mee mogen maken en achter heeft mogen laten. Mieke is een gezelschapsmens en een familiemens. Met twee kleinkinderen en twee kleinkinderen in aantocht is ze, op het moment dat ze op de bok staat, een oma van vier kleinkinderen. Als kind heeft ze blokfluitles gehad, maar daar gaf ze niet zo veel om. Mieke houdt wel van muziek om naar te luisteren zoals Motown, evergreens en franse chansons, maar ook Nederlandstalige muziek. Ze is creatief, sociaal en perfectionistisch. We zijn benieuwd wat we daarvan terug gaan zien in haar dirigeerkunsten!

Addy van den Krommenacker

Addy van den Krommenacker is een modeontwerper die ook internationaal zijn sporen heeft verdiend. Hij is geboren in Uden, maar later naar Den Bosch verhuisd waar hij ging werken bij modeboetiek Tic-Tac, die hij later overnam. Addy heeft als stylist onder andere Sandra Reemer en Willeke Alberti gekleed. Sinds 2001 maakt hij couture die hij tijdens grote jaarlijkse shows presenteert in binnen- en buitenland. Ook om zijn bruidsmode wordt hij geroemd, onder andere Chantal Janzen heeft een jurk van hem gedragen. ’s-Hertogenbosch is voor Addy de thuisbasis, maar hij heeft ook een atelier in Milaan en binnenkort opent hij een salon in Koeweit. Bijzonder voor Den Bosch is dat Addy een “Bosch by Addy” collectie heeft ontworpen, geïnspireerd op Jheronimus Bosch. Addy van den Krommenacker is onderscheiden met verschillende internationale prijzen zoals de “Look of the Year-award tijdens de fashion week in Rome in 2007, de “Premio Moda-award” in Venetië in 2016 en onlangs heeft hij de “World of Fashion-award” gekregen in Rome. Addy nam ook als jurylid deel aan America’s Next Topmodel. Modellen in de finale, maar ook presentatrice Tyra Banks lieten zich door hem kleden. Muziek is voor Addy in zijn tienerjaren heel belangrijk geweest. Hij heeft gezongen in de band Square en niet onverdienstelijk want regelmatig werd een talentenjacht gewonnen. Vanwege stemproblemen heeft hij zijn ambities op muzikaal gebied opzij moeten zetten en heeft hij zich gestort op zijn andere passie – de mode. We zullen gaan zien en horen hoe ambitieus Addy op de bok zal staan als Maestro!