MET MEDEWERKING VAN

Het Maestro 073 concert editie 2019 kon niet plaatsvinden zonder de medewerking van de volgende mensen

ZANG: GOSPELKOOR “SPIRIT”

Gospelpopkoor Spirit is een groot koor waar de energie vanaf spat. Toen we vanuit de Orthense Harmonie naar het jaarconcert van dit koor gingen kijken, konden we bijna niet op onze stoelen blijven zitten bij de up -tempo nummers, bij de ballads raakten we ontroerd en kregen we door de mooie samenklank kippenvel van onze tenen tot het kruintje. We wisten toen meteen dat we met dit koor graag wilden samenwerken. Onder leiding van dirigent Wilma van der Schoot, zingt het koor vol overtuiging swingende gospelsongs en de mooiste popnummers. De ruim 60 mannen en vrouwen zingen allemaal even enthousiast. Het maakt hen niet uit: swingend en up tempo, of juist ingetogen en ontroerend, elke sfeer wordt zorgvuldig neergezet. Het is een genot om naar hen te luisteren én te kijken. Gospelpopkoor Spirit wordt begeleid door een combo onder leiding van Marc Baghuis. Dit combo zal ook tijdens het Maestro073 mee spelen. Voor meer informatie over dit koor: zie www.spiritgospelpop.nl

ZANG: LINDA PELDERS

Linda is geboren in 1975 in het Brabantse Elshout, maar woont al jarenlang in Den Bosch. Ze was op zeer jonge leeftijd al een entertainer. Naast haar vaste baan voor de provincie is zij presentatiecoach en zelfstandig trainer/coach. Den Bosch kent haar als zangeres van voormalig soul- en funkband Checkpoint Charlie. Ook zingt zij bij gelegenheidsformaties zoals de Duke City Bigband met Jazz in Duketown en bij de TOP 2000 The best of..live! Ook bij menig editie van D’n Blauwen Aovond en vruugkwekconcert was zij de sfeermaker die menig bezoeker wist te beroeren met haar diepwarme soulstem. Een geweldige zangeres en een ras entertainer, dat is waarom de Orthense Harmonie al jaren de wens heeft een keer met Linda samen te mogen werken. Ze woont bovendien letterlijk bij onze repetitieruimte om de hoek, dus het moest er ook maar eens een keer van komen 😉

COACHING EN PRESENTATIE: ANNEKE KONINGS-KROS

Onze eigen dirigent Anneke Konings-Kros zal behalve de coaching van de Maestro’s ook de presentatie op zich nemen. Met haar vlotte babbel en uitstekend invoelend vermogen zal ze beiden met verve doen. Hoewel Anneke niet in ’s-Hertogenbosch is geboren en getogen, is ze wel een echte Oeteldonkse. Hoe dat kan? Je merkt het vanzelf als je haar met carnaval tegenkomt. Anneke studeerde musicologie aan de Universiteit van Utrecht en deed een studie aan het Hilversums conservatorium erbij. In 1995 studeerde Anneke af voor het praktijkdiploma harmonie- en fanfaredirectie. Ze heeft een eigen lespraktijk opgebouwd, was muziekrecensent, heeft over een vijftal orkesten de leiding, heeft een eigen muziekwinkeltje en is tegenwoordig samen met haar man Vincent ook horecaondernemer. Bij de Orthense Harmonie is Anneke sinds 1 maart 2012 dirigent en daar zijn we nog steeds heel blij mee!

PRESENTATIE: HUUB VAN MACKELENBERG

Huub is geboren in ’s-Hertogenbosch en wil daar nooit meer weg! Hij heeft een eigen trainingsbureau (Mackel&Bergh) waar hij zijn veelzijdige kwaliteiten helemaal in kwijt kan. Huub van Mackelenbergh raakte in het Bossche bekend als presentator van het Oetelkonzert en als deelnemer aan de Kletsavonden. In 2007 werd Huub verkozen als Hendrien, welke rol voorheen door Cees Slegers werd vervuld. Hendrien treedt in het Oeteldonks carnaval om de vier jaar [schrikkeljaar] naar buiten. Dat Huub een begenadigd spreker is, weten vele Bosschenaren. Onze Bossche Frits Sissink heeft daar geen auto-cue voor nodig. Samen met Anneke Konings-Kros zal hij er als gastheer van Maestro073 voor zorgen dat het Maestro073 concert boeiend blijft van de eerste tot de laatste minuut.

JURY: SJEF IPSKAMP

Voorzitter van onze jury is een bekende verschijning in ’s-Hertogenbosch. We kennen hem natuurlijk als toonaangevend dirigent van de Koninklijke Harmonie. Al sinds 1979 is hij dirigent van deze harmonie. Oorspronkelijk komt hij uit Ridderkerk en daar is ook zijn muzikale opleiding begonnen. In 1974 werd hij aangenomen als bariton-saxofonist bij de Koninklijke luchtmachtkapel, wat hij tot 1996 gedaan heeft. Sjef heeft in 1996 zijn eigen muziekproductiebureau opgericht en schreef vele arrangementen. Niet alleen voor de Koninklijke harmonie, maar ook voor bekende artiesten en lokale producties zoals D’n Blauwen Aovond. Aan Sjef hebben we een deskundige en ervaren voorzitter. Hij blijft onder alle omstandigheden cool en kan doortastend zijn als het nodig is. Kritisch met een knipoog, dat is wat we van hem gaan zien als juryvoorzitter van Maestro073.

JURY: WILMA VAN DER SCHOOT

Als koordirigent van gospelpopkoor Spirit mocht Wilma natuurlijk niet ontbreken in de jury. Deze muzikale duizendpoot is van oorsprong dwarsfluitdocent en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot koordirigent, arrangeur en workshopdocent voor allerlei groepen, maar met name voor het basisonderwijs. Bedenk een thema of vraag en Wilma geeft daar een muzikale workshop over op maat. Wilma is vanaf 2002 dirigent en oprichter van Spirit en schrijft de arrangementen hoofdzakelijk zelf. Daarnaast dirigeert ze ook het Gestels Gemengd koor, het Vughts Mannenkoor, Koor Voluum en het LevensWijs Koor. De energieke bezieling van Spirit is helemaal terug te zien bij Wilma. We zijn dan ook heel blij met haar in de jury. Warmte, energie, passie, eerlijkheid en deskundigheid dat is wat we van haar gaan zien als jurylid.

JURY: STEPH BREUKEL

Waar kent iedere Bosschenaar Steph Breukel van? Van Anousjka natuurlijk, maar Steph is zoveel meer dan deze Oeteldonkse klassieker! Hij studeerde hoorn aan het conservatorium in Amsterdam en hij speelde bij diverse orkesten; o.a. het Brabants Orkest. Later studeerde hij ook zang aan het conservatorium in Den Haag. In 1991 studeerde hij af als doctorandus in de muziekwetenschappen aan de universiteit in Utrecht.
Steph Breukel zong diverse rollen in opera’s, operettes en musicals. Daarbij o.a. de titelrol in Zorba de Griek en die van Tevye in Anatevka. Wow een doctorandus in de jury, dat zal zeker helemaal goed komen! Muzikale interpretatie en presentatie zijn minstens zo belangrijk als de dirigeertechniek. Dat weet Steph als geen ander en daar zal hij dan ook speciaal op letten. Als echte Bosschenaar heeft hij altijd zijn woordje klaar, dat is wat we van hem gaan zien en horen als jurylid.